Reinholdt Schultz

Reinholdt Schultz

Adm. direktør & Partner
Phone: +45 2672 8072
Email: rs@mannov.dk

PR-branchen rystet over DSB-sag

Jan 14, 2013 By Reinholdt Schultz
Tags: journalister

Artiklen er skrevet af Michael Ørtz Christiansen. Den blev bragt mandag den 14. januar på B.dk

Det er ikke kutyme, at PR-bureauer hjælper virksomheder med at distrahere »irriterende« journalister, så de ikke skriver kritiske historier.

Sådan lyder udmeldingen fra et af de største PR-bureauer og brancheorganisationen, efter DR søndag kunne afsløre, at DSB har brugt Public Relations-bureauet Waterfront Communications til holde freelancejournalist Lars Abild travlt beskæftiget ved at fodre ham med historier, så han ikke kunne lægge pres på DSB med sine kritiske historier.

- Det er godt nok meget specielt, og så har jeg vist ikke sagt for meget. Det er som en dårlig spionroman. Jeg har aldrig set noget lignende. Det er fuldstændig uhørt, siger Reinholdt Schultz, administrerende direktør i et af Danmarks største PR-bureauer, Mannov, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han afviser blankt, at det er den gængse måde at agere over for pressen i PR-branchen.

- Jeg synes ikke, man kan sige, at det her er en brancheting. Hvis det er rigtigt, så er det et enkeltstående tilfælde. Jeg har været i branchen i 15 år og har aldrig hørt om tilfælde, der bare grænser op til det her. Og jeg har arbejdet med masser af kunder, der har været uenige med journalister, og som sågar har været i pressenævnet, hvilket er den rigtige vej at gå, siger Reinholdt Schultz.

Direktøren understreger, at der både hos Mannovs kunder og i PR-branchen generelt er fuld forståelse for, at journalister har til opgave at skabe overblik for læserne.

- Man er udmærket klar over, at journalistens rolle er at blotlægge ting, og man har et ganske almindeligt professionelt forhold, hvor man giver udtryk for sine synspunkter og lægger de informationer frem, som journalisten skal bruge, siger Reinholdt Schultz.

Waterfront afviser de beskyldninger, der kom frem i DR-programmet 21 Søndag, og DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, nægter at have haft kendskab til, at DSB skulle have bedt Waterfront om at aflede Lars Abilds opmærksomhed. DSB har nu sat en ekstern undersøgelse i gang


Kilde: 
Michael Ørtz Christiansen 
Berlingske Media
B.dk - Mandag den 14. januar


Artiklen er bragt på Mannovs blog med tilladelse fra journalisten. 
Læs originalartiklen i Berlingske Tidende her

Comments
No comments yet. Be the first.