Anders Vincent DeRobles Jacobsen

Anders Vincent DeRobles Jacobsen

Juniorkonsulent
Phone: +45 2672 8070
Email: anv@mannov.dk

Kongehuset gjorde det rigtige

Tags: shitstorm

Kronprins Frederik kom bogstavelig talt ud i et stormvejr, da han mandag valgte at krydse Storebæltsbroen til trods for, at politiet kort tid forinden havde lukket den.

MetroXpress kontaktede, ovenpå mediestormen efter Kronprins Frederiks uhensigtsmæssige krydsninger af Storebæltsbroen mandag, direktør for Mannov Reinholdt Schultz for at få en ekspertkommentar til Kongehusets håndtering af kommunikation i forbindelse med hændelsen.

Kongehuset reagerede hurtigt med en uforbeholden undskyldning i pressen, på et tidspunkt hvor lavinen allerede rullede i samtlige danske medier og mere eller mindre underholdende meme-kommentarer nærmest stod i kø på de sociale medier. Det var ifølge Reinholdt det helt rigtige valg, at lægge sig ned fladt og undskylde.

- Jeg tror, de har gjort det rigtige ved at lægge sig fladt ned og undskylde. Så kan man lidt senere, når stormen har lagt sig, arbejde på at skabe rigtig gode historier omkring ham, der understøtter fortællingen, om at han er folkets kronprins, lyder rådet fra Schultz og fortsætter:

- Folk lægger mærke til, hvordan personer eller virksomheder håndterer mediekriser, og i denne situation kan kongehuset ikke klandres for noget.

Heller ikke selvom den kommende regent kort tid forinden blev fanget i en lille løgn overfor Her & Nu, som fik at vide, at Kronprinsen nåede at krydse broen inden den blev lukket. Kronprinsens fortælling handler nemlig også om folkelighed.

- Her er en kronprins, der har lignet sin morfar og har været populær hos danskerne, fordi han har været en, der har opført sig folkeligt. Derfor vil den her sag være en ridse i lakken, men jeg tror også, det er noget man relativt hurtigt glemmer. Image er en stabil ting, og der skal meget store ting til, før det rykker ved noget. Og det her er ikke en stor sag, vurderer Reinholdt.

Læs historien i MetroXpress her

Comments
No comments yet. Be the first.