Claes Meldal

Claes Meldal

Konsulent
Phone: +45 2715 7091
Email: clm@mannov.dk

Hvorfor hører vi kun Rorys version?

May 21, 2014 By Claes Meldal
Tags: sport

Tidligere i dag sprang mediebomben om, at golfstjernen Rory McIlroy har brudt forlovelsen med Danmarks ubestridt største tennisnavn Caroline Wozniacki. Men har den sparsomme kommunikation om bruddet givet Rory og Caroline de rette forudsætninger for at navigere i mediernes massive interesse for sagen?

Rory McIlroy offentliggjorde onsdag morgen en kortfattet pressemeddelelse med et budskab, der ikke var til at misforstå. Forholdet til Caroline Wozniacki er slut, blot få dage efter at de i fællesskab havde sendt bryllupsinvitationer ud. Der bliver ikke noget ekstravagant kendisbryllup for “Wozzilroy”.

Den nordirske golfstjerne – der ligesom sin danske ekskæreste opfattes som sympatisk og uden nævneværdige stjernenykker – sendte en kortfattet pressemeddelelse til medierne, hvor han redegjorde for bruddet. Det var hans beslutning. Han havde indset, at han ikke var klar til at blive gift, og han ønsker Wozniacki al mulig held og lykke fremover. Han sluttede af med at fastslå, at han aldrig vil udtale sig om bruddet igen.

Dårlige arbejdsbetingelser

McIlroy kender allerede gamet til hudløshed. Der vil være massiv interesse fra fans, medier, sponsorer og husarer, som forlanger at få flere detaljer om bruddet. Alle er klar over, at både McIlroy og Wozniacki er kede af det, men bruddet er breaking news i rigtig mange medier verden over, og journalisterne jagter den gode historie.

Derfor kan det undre, at Rory (eller rettere hans stab) har skøjtet meget let hen over kommunikationen i denne sag. På nuværende tidspunkt kan der sagtens blive tilføjet masser af nye kapitler i mediernes fortælling om bruddet, og det har hverken Rory eller Caroline brug for. Både Rory (BMW PGA Championship i London) og Caroline (French Open i Paris) er lige nu i gang med at forberede sig til vigtige turneringer. Det giver dem rigtig dårlige arbejdsbetingelser i mødet med de tusindvis af journalister, der vil bombardere dem med spørgsmål om bruddet i den kommende tid.

Unødvendigt ultimatum og modstridende udmeldinger

Rory kommer med et totalt unødvendigt ultimatum i slutningen af sin pressemeddelelse, hvor han bekendtgør, at han ikke vil sige mere om deres forhold nogensinde igen. Det klingede hult allerede få timer senere, da McIlroy blev mødt med en regn af spørgsmål fra journalisterne ved et pressemøde og svarede på nogle af dem. Han sagde blandt andet, at “det var en fælles og gensidig beslutning, og vi mente begge, at det ville være det bedste for os.”

Det står i skærende kontrast til ordlyden i Rorys ordknappe pressemeddelelse, hvor det fremgik, at det alene var ham, der havde taget beslutningen. Ikke nok med, at han brød sit eget ultimatum efter ganske få timer – han havde heller ikke styr på budskaberne.

Mangler vi ikke en?

En anden potentiel kilde til yderligere virak i medierne er – den forsmåede brud Caroline. Ikke et ord har vi hørt fra hende, siden Rorys bombe sprang. Man behøver ikke at have taget den store ledvogtereksamen for at regne ud, at hun er rigtig ked af det og har allermest lyst til at være langt væk fra pressens søgelys.  Det er utvivlsomt grunden til, at hun ikke har givet lyd fra sig. Men hendes version af bruddet er uhyre interessant – for hvad nu, hvis den ikke stemmer overens med Rorys?

Hårdt og ubarmhjertigt – men nødvendigt

Uanset hvor hårdt og ubarmhjertigt det måtte lyde, ville det have været mest hensigtsmæssigt for de to stjerner, hvis de sammen med deres rådgivere var blevet enige om at udsende en fælles – og noget mere udførlig – pressemeddelelse. På den måde ville de hver især have en slags manuskript at henvise til, når de bliver overdænget med spørgsmål fra pressen, der har en interesse i at koge mere suppe på bruddet.

Det havde givet dem begge to bedre muligheder for at lukke sagen inden for en overskuelig periode, og det ville give dem større tryghed over for medierne at have nogle faste kommunikative holdepunkter at støtte sig til.

Lige nu glimrer Carolines version af bruddet ved sit fravær. Rory har allerede skiftet forklaring på, hvem der tog beslutningen om at afslutte forholdet, og hans ultimatum om aldrig mere at udtale sig om bruddet holdt ikke engang i en dag.

Derfor er det nærliggende at tro, at medierne næppe har skrevet det sidste kapitel om bruddet.

Comments
No comments yet. Be the first.