Anders Rejnhold Lorenzen

Anders Rejnhold Lorenzen

Praktikant
Phone: +45 2426 3891
Email: arl@mannov.dk

Har I styr på virksomhedens LinkedIn-annoncering?

Jun 01, 2015 By Anders Rejnhold Lorenzen
Tags: sociale medier , content marketing , linkedin

Hvis du tror, at LinkedIn blot er en platform for rekruttering og netværksudvidelse, tager du fejl. LinkedIn sidder tungt på posten som det mest populære professionelle sociale medie på verdensplan, og med knivskarpe annonceringsmuligheder er det på kort tid blevet en vigtig tilføjelse til virksomheders arbejde med PR og branding.

Det er ikke tilfældigt, at LinkedIn er det mest populære professionelle sociale medie, for på LinkedIn spilder brugerne ikke tiden! Modsat Facebook, og delvist Twitter, logger brugerne ind på LinkedIn i et professionelt øjemed, og det styrer automatisk dialogen mod opbygningen af nye professionelle relationer, partnerskaber og udvidede forretningshorisonter. Samtidig opererer LinkedIn med målretningsværktøjer, der gør det nemt at nå ud til brugere på tværs af industrier og brancher, og det giver masser af plads til PR og branding.

LinkedIn er kort fortalt et rigtig godt sted at starte, når der skal skabes værdifulde relationer og genereres leads. I den forbindelse er annoncering et effektivt værktøj til at nå en specifik og afgrænset målgruppe. Jeg har derfor samlet et par gode råd og overvejelser, som kan være med til at sørge for, at I kommer godt i gang med LinkedIn-annoncering.

Skær igennem til målgruppen

Annoncer på LinkedIn giver dine opdateringer større rækkevidde på en målrettet og målbar måde. LinkedIn opererer med målretningsværktøjer, der med præcision og en høj detaljeringsgrad gør det nemt at nå ud til en specifik og afgrænset målgruppe. På LinkedIn er det muligt at segmentere sin annoncering ud fra brugernes jobtitel, arbejdsplads, branche, erfaring, geografi mm. Det er også muligt at ekskludere brugere ud fra samme parametre.
Før man begynder at udbrede sine posts via annoncering, er det vigtigt at have styr på sit content. Derfor følger her tre råd til content management:

  1. Det er vigtigt ikke at poste alt for ofte, for at undgå at mætte sine følgere. Som tommelfingerregel bør man ikke poste mere end én gang dagligt.
  2. De posts som opnår størst engagement inkluderer en video, et link eller et foto. Det booster gennemsnitligt engagementet med henholdsvis 74 %, 84 % og 147 % i forhold til rene tekstopdateringer. Samtidig overrasker det næppe, at interessante og iøjnefaldende billeder forbedrer klikraten.
  3. Skarpe emnelinjer: Prøv at holde dem på én linje, og gør dem engagerende ved fx at opbygge dem som et spørgsmål eller et tip, som det ses ved nedenstående eksempel.

 

 

 

 

 

Gør-det-(næsten)selv

Når man har styr på sit content, tilbyder LinkedIn forskellige former for distribuering. Den mest populære form er Self-Service Ads, hvor du designer plakaten og vælger, hvem der skal se den, mens LinkedIn hænger den op – så at sige.

Man kan vælge mellem Display & Text Ads (som figurerer flere forskellige steder på siden med en overskrift, kort emnetekst og et billede) og/eller Sponsored Updates (der distribuerer ens posts ud til et større publikum og placerer dem i deres nyhedsstrøm).

Sponsored Updates kan man vælge at udføre som Dark Posts gennem en ny funktion, der hedder Direct Sponsored Content, hvilket betyder, at de ikke fremgår af ens Company Profile Page. Men hvorfor vælge mindre eksponering? Tillad mig at opridse et par af fordelene:

- Når man poster fra sin Company Profile Page, bliver man nødt til at tænke i budskaber, som appellerer til ens følgerskare for at undgå at fremmedgøre dem. Med dark posts kan man placere sit content i nyhedsstrømmen hos brugere, som ikke følger ens virksomhed i forvejen og på den måde generere leads og muligvis nye følgere gennem content, som formentlig ville blive opfattet som spam og irrelevant blandt ens eksisterende følgere.
- Dermed kan man med dark posts også teste responsen på forskelligt kampagne- og reklamemateriale uden at eksponere sine følgere for det samme budskab flere gange.

Der er dog en begrænsning på 160 anslag ved Direct Sponsored Content, og det er endnu ikke muligt at tilføje rich media, såsom billeder, til ens dark posts, men ved at tilføje et link kan man benytte et billede som thumbnail.

Pris per klik eller visning?

LinkedIn-annoncer opererer med to betalingsformer: Pris per klik (CPC) eller pris per 1000. visninger (CPM). For at skabe et overblik over hvilken af de to former som er mest hensigtsmæssig for ens annonce, er det værd at vide, at uanset hvilken man vælger, skal ens definerede målgruppe være på minimum 1000 brugere. Det vil sige, at selvom ens målgruppe egentlig kun består af 100 brugere, skal man minimum angive 900 yderligere.

 

Med det in mente kan CPM være hensigtsmæssigt for annoncer med en bred målgruppe, hvor man vurderer, at hvem som helst blandt den anslåede målgruppe ville være interesseret i at klikke på annoncen, da man betaler LinkedIn for at nå ud til så mange som muligt. Derimod virker CPC som det oplagte valg, hvis man ønsker at nå ud til færre end 1000 brugere, da LinkedIn betales for at generere klik til annoncen, og incitamentet for at nå ud til de mest relevante brugere blandt den angivne målgruppe derfor er større. Det skal dog nævnes, at CPC er den mest udbredte form for betaling, hvilket tyder på, at anordningen også kan være relevant for større målgrupper.

Angående LinkedIns incitament er det værd at vide, at man ved begge betalingsformer angiver et bud på, hvor meget man maksimalt vil betale per klik eller 1000. visning. Her foreslår LinkedIn et bud baseret på, hvad konkurrenter med en lignende målgruppe har budt og understreger, at jo højere man byder, jo større er chancen for kliks og visninger.

 

Føler du dig overbevist og parat til at levere skarpe budskaber til den rette målgruppe? Så få inkluderet LinkedIn i din digitale marketingsstrategi. Toget holder på perronen – hop på før dine konkurrenter.

Comments
No comments yet. Be the first.