Reinholdt Schultz

Reinholdt Schultz

Adm. direktør & Partner
Phone: +45 2672 8072
Email: rs@mannov.dk

Danmarks koncept til EURO 2020 vækker begejstring i UEFA

Sep 19, 2014 By Reinholdt Schultz
Tags: sport , mannov nyheder

Bag UEFA’s valg af København som en af 13 værtsbyer til EM i fodbold 2020 ligger et stærkt koncept, der først og fremmest hylder 60 års fodboldkultur og sætter nye standarder for fodbold i Europa. Det danske kommunikationsbureau Mannov har stået i spidsen for konceptudviklingen.

Dansk Boldspil-Union, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen står bag den ansøgning, som har trukket EM i fodbold til Danmark. Et stort strategiarbejde ligger til grund for ansøgningen, som har fået ros af UEFA for at være nytænkende. Det er kommunikationsbureauet Mannov, der har stået for strategiprocessen og den kreative del af ansøgningen.

- Det, vi har hørt fra DBU, er, at den kreative del af ansøgningen har indfanget præcis de tendenser, som UEFA gerne ville italesætte med det særlige koncept for 2020-slutrunden, og at Danmarks koncept har skilt sig markant ud fra de øvrige lande og været omtalt som ”vejen frem”, siger Reinholdt Schultz, adm. direktør i Mannov.

Ifølge ham er det særlige ved det danske koncept, at det både – med fuld skrue på de kreative virkemidler – fejrer 60 års fremskridt for europæisk fodbold og samtidig samler europæerne om at give fodbold en ny og central rolle i fremtidens Europa. Det gælder eksempelvis i forhold til sundhed, hvor danske forskere har dokumenteret, at fodbold er særdeles velegnet til sygdomsforebyggelse. Det gælder også i forhold til inklusion, hvor fodbold på tværs af kultur, alder og niveau har vist sig at være et stærkt samlingspunkt. Derudover bliver København som værtsby omdannet til én stor fanzone, hvilket formentlig kun kan lade sig gøre, fordi København ikke er større, end den er.

Både slutproduktet og processen får ros fra DBU, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.

- Det har været en spændende og kreativ proces, som DBU, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark har været igennem. Konsulentbureauet Mannov har bistået os i dette arbejde, og de har været meget professionelle hele vejen igennem, siger Christian Bordinggaard, UEFA EURO 2020 Project Leader, DBU.

Reinholdt Schultz vurderer, at konceptet sammen med en lang række andre faktorer har haft betydning for, at Danmark – trods en i EM-sammenhænge lille stadionkapacitet – bliver værtsnation i 2020.

- Danmark har en helt unik og velorganiseret fodboldkultur med mange frivillige kræfter, som helt sikkert har en stor del af æren for, at EM i fodbold kommer til Danmark. Det samme gælder for vores hovedstad København, der med sin gode infrastruktur, trygge rammer og et stærkt internationalt brand, er en attraktiv værtsby for UEFA EURO 2020, mener Reinholdt Schultz.  

For yderligere information, kontakt:
Reinholdt Schultz, adm. direktør og partner i Mannov
Mobil: 26 72 80 72
E-mail: rs@mannov.dk

Om Mannov
Mannov er et af Danmarks største PR-bureauer og beskæftiger omkring 40 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Århus og Malmø. Kernen i Mannovs forretning er rådgivning og løsninger inden for PR og kommunikation for alle typer af større og mindre virksomheder og organisationer. Mannov er en del af Ogilvy Public Relations Worldwide, som er et af verdens førende PR-netværk.
 

Comments
No comments yet. Be the first.