Sune Ketil Erichsen

Sune Ketil Erichsen

Projektleder
Phone: +45 2897 6887
Email: ske@mannov.dk

Har Mannov Danmarks bedste kantine?

Sep 22, 2015 By Sune Ketil Erichsen
Tags: mannov nyheder

Marrokansk kylling med saltet citron og cous cous, serveret med arabisk coleslaw med granatæble, mynte og feta og thaboulet med sumak og pistacie dukah.

Er du sulten nu? Ja, jeg er i hvert fald! Det er det, jeg skal have til frokost i dag. Fik jeg nævnt at der også er lunt, hjemmebagt brød til og frugt til dessert?

Hver dag lokker menukortet i Mannovs kantine med lækre retter. Hvis du har spist frokost hos Mannov, ved du, at vi bliver grundigt forkælet af vores dygtige kok Rasmus Bredahl.

Kunder er forståeligt nok ivrige for, at møder foregår på Mannov og ligger henover frokost. Tidligere medarbejdere savner Rasmus mest af alt - "frokost bliver bare aldrig det samme igen", har jeg hørt flere sige.  

At vores kantine er noget helt specielt, er da heller ikke gået ubemærket hen. Sammen med tre andre nominerede er Mannov i spil til Kantineprisen 2015, der kåres af Landbrug Og Fødevarer.

Rasmus Bredahl har udviklet en model for kantinens tilbud, som erfaringen viser minimerer madspild og samtidig er så overdådig i sin enkelthed, at ingen savner noget - heller ikke på vegetardagen om onsdagen.

Menuen består altid af én hovedret med tilbehør, to fyldige salater samt brød bagt i stenovn. Baggrunden for netop den menusammensætning forklarer Rasmus således:

”Jeg vil gerne give mine kollegaer en oplevelse af at være på frokostrestaurant i stedet for en klassisk kantine. På en italiensk restaurant, forventer man ikke, at der er rullepølse og hamburgerryg på ens tallerken sammen med pastaen. I stedet for at have 1.000 valgmuligheder, der ubevidst gør, at man ofte vælger det samme og for meget af det, ønsker jeg at servere en sund og varieret frokost, som mætter og udfordrer smagsløgene.”

Jeg har ikke spist i de tre andre nominerede kantiner, men hvis de skal slå Rasmus, så skal de dæleme være skarpe.

Du kan også følge Rasmus på nye, neurogastronomiske eventyr på Instagram, hvor han dagligt lægger billeder og opskrifter ud til inspiration.

Comments
No comments yet. Be the first.