Reinholdt Schultz

Reinholdt Schultz

Adm. direktør & Partner
Phone: +45 2672 8072
Email: rs@mannov.dk

Indre Nørrebro ved Peblinge Sø har fået sin første offentligt tilgængelige hjertestarter

Oct 11, 2013 By Reinholdt Schultz

Fremover kan borgerne færdes trygt på indre Nørrebro ved Peblinge Sø, hvor Mannov i Ewaldsgade har hængt bydelens første hjertestarter op. Den er placeret på væggen lige ved siden af indgangen, hvor den er tilgængelig døgnet rundt.

Onsdag den 16. oktober er der Hjertestarterdag. Her bliver der gennem en lang række aktiviteter i hele Danmark og EU sat fokus på, at det er vigtigt at kunne træde til med hjælp ved hjertestop. I den anledning har kommunikationsvirksomheden Mannov i Ewaldsgade anskaffet en hjertestarter, som kan være med til at skabe tryghed – ikke bare for virksomhedens medarbejdere, men for alle de mennesker, der færdes på indre Nørrebro ved Peblinge Sø.

- Vi vil gerne bakke op om Hjertestarterdagen og er glade for, at vi med hjertestarteren kan være med til at skabe tryghed her i vores lokalmiljø, siger Reinholdt Schultz, adm. direktør i Mannov, som også fortæller, at en række medarbejdere nu har været på kursus i livreddende førstehjælp og brugen af hjertestarter.

- Vi har gennem mere end ti år arbejdet professionelt for TrygFonden med livreddende førstehjælp og brugen af hjertestartere, og vi har konstateret, at der ikke er særlig mange offentligt tilgængelige hjertestartere i det område, hvor Mannov ligger. Nu har vi hængt en op, og vi er selvfølgelig parate til at hjælpe – både forbipasserende, og hvis vi bliver ringet op af regionens AMK-Vagtcentral, og beredskabet har brug for den, siger Reinholdt Schultz.

Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens præhospitale virksomhed, understreger, at den mest effektive behandling ved hjertestop er stød med en hjertestarter.

- Hvis adgangen til hjertestartere bliver bedre, og flere danskere lærer livreddende førstehjælp, vil flere liv kunne reddes. Derfor er det rigtig glædeligt, at der kommer flere hjertestartere op – både rundt om i landet og i tætbefolkede områder som indre Nørrebro. Jeg håber, det kan inspirere andre offentlige og private virksomheder til at gå i samme spor, siger Freddy Lippert. 

Indre Nørrebros nye hjertestarter er registreret på det nationale Hjertestarter-Netværk hjertestarter.dk, hvilket betyder, at AMK-vagtcentralen kan se dens placering og guide førstehjælpere hen til hjertestarteren i tilfælde af hjertestop.

- Jeg kan kun opfordre alle, som har en hjertestarter til at registrere den. I dag er der registreret omkring 8.600 hjertestartere i Danmark, men der findes formentlig lige så mange skjulte hjertestartere rundt om i landet, som vi ikke har kendskab til. En hjertestarter gavner kun, hvis man ved, hvor den er, siger Freddy Lippert og opfordrer samtidig til, at man placerer hjertestarteren på steder, der er tilgængelige hele døgnet.

For yderligere information kontakt:

Reinholdt Schultz, adm. direktør og partner, Mannov A/S

Mobil: 26 72 80 72

E-mail: rs@mannov.dk

Hjertestarterdag den 16. oktober

Den 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af EU. Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag dagen i Danmark, hvor der vil være gratis arrangementer i hele landet med fokus på livreddende førstehjælp og brug af hjertestartere. Læs mere på www.hjertestarterdagen.dk.  

Find hjertestarteren på mobilen
TrygFonden har udviklet applikationen ”TrygFonden Hjertestart”, som gør det nemt at se, hvor der hænger hjertestartere. Med applikationen kan man også lære om hjertelungeredning samt brugen af hjertestarter, og endeligt kan man læse, hvor man kan få relevant information om køb og ophængning af hjertestartere, samt hvordan man registrerer sin hjertestarter på hjertestarter.dk.

Applikationen kan downloades gratis til iPhone og Android.

Sådan bruger du en hjertestarter / AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Når du har konstateret hjertestop, alarmeres 1-1-2, og herefter hentes en hjertestarter, hvor du skal gøre følgende:

  • Åben og tænd hjertestarteren, der med en stemme vil guide dig igennem hele forløbet.
  • Fjern tøjet fra personens overkrop og placer hjertestarterens to elektroder på brystet, som anvist på elektroderne.
  • Hjertestarteren vil fortælle dig, om du må røre ved personen, mens hjertestarteren analyserer personens tilstand.
  • Hjertestarteren giver besked på, om du skal fortsætte hjertemassage og kunstigt åndedræt eller afgive stød ved at trykke på en knap på hjertestarteren.
  • Det kan være nødvendigt med flere stød.
  • Lyt altid til hjertestarterens anvisninger.
  • Ved 1-1-2 opkald, lyt altid til det sundhedsfaglige personales vejledning.
  • Læg personen i stabilt sideleje, når der er normal vejrtrækning, og afvent ambulancen.


Læs mere på hjertestarter.dk

 

 

Comments
No comments yet. Be the first.