Claes Meldal

Claes Meldal

Konsulent
Phone: +45 2715 7091
Email: clm@mannov.dk

Hvorfor hører vi kun Rorys version?

May 21, 2014 By Claes Meldal
Tags: sport

Tidligere i dag sprang mediebomben om, at golfstjernen Rory McIlroy har brudt forlovelsen med Danmarks ubestridt største tennisnavn Caroline Wozniacki. Men har den sparsomme kommunikation om bruddet givet Rory og Caroline de rette forudsætninger for at navigere i mediernes massive interesse for sagen?

Rory McIlroy offentliggjorde onsdag morgen en kortfattet pressemeddelelse med et budskab, der ikke var til at misforstå. Forholdet til Caroline Wozniacki er slut, blot få dage efter at de i fællesskab havde sendt bryllupsinvitationer ud. Der bliver ikke noget ekstravagant kendisbryllup for “Wozzilroy”.

Den nordirske golfstjerne – der ligesom sin danske ekskæreste opfattes som sympatisk og uden nævneværdige stjernenykker – sendte en kortfattet pressemeddelelse til medierne, hvor han redegjorde for bruddet. Det var hans beslutning. Han havde indset, at han ikke var klar til at blive gift, og han ønsker Wozniacki al mulig held og lykke fremover. Han sluttede af med at fastslå, at han aldrig vil udtale sig om bruddet igen.

Dårlige arbejdsbetingelser

McIlroy kender allerede gamet til hudløshed. Der vil være massiv interesse fra fans, medier, sponsorer og husarer, som forlanger at få flere detaljer om bruddet. Alle er klar over, at både McIlroy og Wozniacki er kede af det, men bruddet er breaking news i rigtig mange medier verden over, og journalisterne jagter den gode historie.

Derfor kan det undre, at Rory (eller rettere hans stab) har skøjtet meget let hen over kommunikationen i denne sag. På nuværende tidspunkt kan der sagtens blive tilføjet masser af nye kapitler i mediernes fortælling om bruddet, og det har hverken Rory eller Caroline brug for. Både Rory (BMW PGA Championship i London) og Caroline (French Open i Paris) er lige nu i gang med at forberede sig til vigtige turneringer. Det giver dem rigtig dårlige arbejdsbetingelser i mødet med de tusindvis af journalister, der vil bombardere dem med spørgsmål om bruddet i den kommende tid.

Unødvendigt ultimatum og modstridende udmeldinger

Rory kommer med et totalt unødvendigt ultimatum i slutningen af sin pressemeddelelse, hvor han bekendtgør, at han ikke vil sige mere om deres forhold nogensinde igen. Det klingede hult allerede få timer senere, da McIlroy blev mødt med en regn af spørgsmål fra journalisterne ved et pressemøde og svarede på nogle af dem. Han sagde blandt andet, at “det var en fælles og gensidig beslutning, og vi mente begge, at det ville være det bedste for os.”

Det står i skærende kontrast til ordlyden i Rorys ordknappe pressemeddelelse, hvor det fremgik, at det alene var ham, der havde taget beslutningen. Ikke nok med, at han brød sit eget ultimatum efter ganske få timer – han havde heller ikke styr på budskaberne.

Mangler vi ikke en?

En anden potentiel kilde til yderligere virak i medierne er – den forsmåede brud Caroline. Ikke et ord har vi hørt fra hende, siden Rorys bombe sprang. Man behøver ikke at have taget den store ledvogtereksamen for at regne ud, at hun er rigtig ked af det og har allermest lyst til at være langt væk fra pressens søgelys.  Det er utvivlsomt grunden til, at hun ikke har givet lyd fra sig. Men hendes version af bruddet er uhyre interessant – for hvad nu, hvis den ikke stemmer overens med Rorys?

Hårdt og ubarmhjertigt – men nødvendigt

Uanset hvor hårdt og ubarmhjertigt det måtte lyde, ville det have været mest hensigtsmæssigt for de to stjerner, hvis de sammen med deres rådgivere var blevet enige om at udsende en fælles – og noget mere udførlig – pressemeddelelse. På den måde ville de hver især have en slags manuskript at henvise til, når de bliver overdænget med spørgsmål fra pressen, der har en interesse i at koge mere suppe på bruddet.

Det havde givet dem begge to bedre muligheder for at lukke sagen inden for en overskuelig periode, og det ville give dem større tryghed over for medierne at have nogle faste kommunikative holdepunkter at støtte sig til.

Lige nu glimrer Carolines version af bruddet ved sit fravær. Rory har allerede skiftet forklaring på, hvem der tog beslutningen om at afslutte forholdet, og hans ultimatum om aldrig mere at udtale sig om bruddet holdt ikke engang i en dag.

Derfor er det nærliggende at tro, at medierne næppe har skrevet det sidste kapitel om bruddet.

Comments
No comments yet. Be the first.
BLOG

Mannov siger farvel til vores jyske PR-nestor

 

Den 30. september 2020 fyldte vores kære og mangeårige kollega og partner Ebbe Kristensen 66 år. Det blev samtidig Ebbes sidste arbejdsdag, da han har valgt nu at hellige sig pensionisttilværelsen – efter mere end 30 år i PR-branchen.

 

Ebbe har været en ledende faktor for Mannovs Aarhus-afdeling siden 1999, hvor han gjorde comeback til Mannov efter nogle år hos bl.a. Schur International, Indbodan og et par andre bureauer. Ebbe begyndte dog hele sin karriere hos netop Mannov, da han tilbage i 1982 – kun syv år efter firmaets grundlæggelse – startede som elev hos Børge Mannov og i løbet af de følgende tre år blev godt udlært i PR ud fra devisen om ”Alle har ret til en advokat ved den domstol, der hedder den offentlige debat”.

 

Samlet set er det blevet til mere end 23 år i Mannov og over 30 år i bureaubranchen for Ebbe. På nogle områder er der sket en afsindig udvikling siden 90’erne – vi sender fx ikke længere pressemeddelelser ud pr. fax (hvilket ellers dengang var et vildt teknologisk kvantespring fra den traditionelle postomdeling J). Men når det kommer til selve essensen i PR, så er grundtankerne ifølge Ebbe stadig de samme: ”Etablering, opretholdelse og udvikling af relationer med en organisations vigtigste in- og eksterne interessenter. Det er, hvad PR dybest set handler om. Og hvad der også gælder ikke mindst i dag, hvor normer og paradigmer ændres, og hvor virksomheder kan komme ud i kriser lynhurtigt i takt med medieudviklingen og ikke mindst her i den nye ”udskamningstid””.

 

Men nu er det slut med PR-værktøjerne i arbejdsøjemed for Ebbes vedkommende. Fremover vil Ebbe koncentrere sine kræfter om at nyde pensionisttilværelsen sammen med sin søde hustru Inge. Det under vi ham selvfølgelig fuldt ud – men vi kommer til at savne ”den gamle jyde” med de mange jyske favorithold (Ebbe er tilsyneladende glad for alle jyske fodboldhold, der slår københavner-holdene). Gennem årene har Ebbe været en enorm kapacitet for både Mannovs kunder og os som kollegaer. Han har prøvet lidt af hvert inden for kommunikationsbranchen, hvilket har gjort ham til den dygtige og skarpe generalist, han er i dag – med en særlig forkærlighed for fødevare-, medicinal- og miljøområdet, der altid har ligget Ebbes hjerte nær, og hvor han gennem tiden har skabt mange virkelig flotte resultater for Mannovs kunder.

 

I Mannov har vi altid haft en meget speciel og familiær kultur. Mange taler om den særlige ’Mannov-ånd’ – både blandt kunder og medarbejdere, nuværende som tidligere. Derfor satser vi også på, at vi fortsat kommer til at få glæde af Ebbes gode selskab og spændende anekdoter og betragtninger om bl.a. fodbold, vin og verden. Om vi er enige – særligt om synspunkterne inden for fodbold – tør vi ikke garantere. Men det bliver helt sikkert en hyggelig snak.

 

Vi ønsker Ebbe (og Inge) alt det bedste fremover – og glæder os til at høre nyt om stort og småt fra livet som pensionist i både Gl. Rye og Sydfrankrig. 

 

Tekst til LinkedIn, Facebook mv.:

Et kæmpe og hjerteligt tillykke til vores jyske PR-nestor Ebbe, der fyldte 66 år den 30. september. Dagen var samtidig Ebbes sidste arbejdsdag, da han nu helliger sig tilværelsen som pensionist sammen med sin kære hustru Inge. De vil helt sikkert komme til at nyde livet i både Gl. Rye og Sydfrankrig –  vi ønsker både Ebbe og Inge alt det bedste fremover og håber, at de fortsat vil lægge vejen forbi Mannov, når de er på den østlige side af broen.