Ebbe Kristensen

Ebbe Kristensen

Senior Advisor & partner
Phone: +45 2965 0884
Email: ek@mannov.dk

Faglig kommunikation i en postfaktuel verden

Jan 26, 2017 By Ebbe Kristensen
Tags: fødevarer , virksomhedskommunikation

Klassiske autoriteters magt er dalende, og de nye autoriteter er venner og andre kilder på de sociale medier, hvor man lukker øjnene for ofte lidt komplekse fakta eller opfinder ”alternative fakta” for at bruge et aktuelt udtryk.

Med ovenstående in mente er det så helt håbløst for virksomheder og andre som fx brancheorganisationer og myndigheder at kommunikere naturvidenskabelige fakta, når store dele af befolkningen og til en vis grad også fagfolk selv plukker den viden, der passer ind i deres eget verdensbillede? Naturligvis ikke – heldigvis. Man skal blot være klar over, at virkemidlerne ikke er så enkle som før i tiden og samtidigt kræver en anderledes tilgang fx via mere indirekte kommunkation.

Et eksempel på en sådan kommunikation af videnskabelig baseret viden kan ses hos Nordic Sugar. De komplekse ernæringsmæssige spørgsmål kan være svære at håndtere ligeværdigt i en one liners-dialog, hvor mange vil have ja- eller nej-svar og ofte bruger egne erfaringer til at vurdere, om noget har en sundhedseffekt eller ej. Nordic Sugar har derfor prioriteret at klæde fagfolk på gennem faglige seminarer med opdateret videnskabelig viden om aktuelle emner, senest om blodsukker og glykæmisk index. Det er to gode eksempler på emner, der har skabt en hel industri med bøger og kure - et eksempel på en postfaktuel bølge. De to emner er relevante for diabetikere, men ikke for almindeligt raske mennesker.

Det belyste to eksperter på et velbesøgt seminar med 100 ernærings- og sundhedsfagfolk. Seminaret er refereret i Levnedsmiddelbladet på side 18. Stort set alle deltagere fik ny viden noget med hjem og tilkendegav i evalueringerne, at seminaret havde været med til at balancere ernæringsdebatten. Hvilket var formålet.

Hjælper det i en den postfaktuelle verden? Det bidrager i hvert fald til at få share of voice – og skubber måske debatten et par millimeter henimod en post-postulerende verden!

Comments
No comments yet. Be the first.
BLOG

Mannov siger farvel til vores jyske PR-nestor

 

Den 30. september 2020 fyldte vores kære og mangeårige kollega og partner Ebbe Kristensen 66 år. Det blev samtidig Ebbes sidste arbejdsdag, da han har valgt nu at hellige sig pensionisttilværelsen – efter mere end 30 år i PR-branchen.

 

Ebbe har været en ledende faktor for Mannovs Aarhus-afdeling siden 1999, hvor han gjorde comeback til Mannov efter nogle år hos bl.a. Schur International, Indbodan og et par andre bureauer. Ebbe begyndte dog hele sin karriere hos netop Mannov, da han tilbage i 1982 – kun syv år efter firmaets grundlæggelse – startede som elev hos Børge Mannov og i løbet af de følgende tre år blev godt udlært i PR ud fra devisen om ”Alle har ret til en advokat ved den domstol, der hedder den offentlige debat”.

 

Samlet set er det blevet til mere end 23 år i Mannov og over 30 år i bureaubranchen for Ebbe. På nogle områder er der sket en afsindig udvikling siden 90’erne – vi sender fx ikke længere pressemeddelelser ud pr. fax (hvilket ellers dengang var et vildt teknologisk kvantespring fra den traditionelle postomdeling J). Men når det kommer til selve essensen i PR, så er grundtankerne ifølge Ebbe stadig de samme: ”Etablering, opretholdelse og udvikling af relationer med en organisations vigtigste in- og eksterne interessenter. Det er, hvad PR dybest set handler om. Og hvad der også gælder ikke mindst i dag, hvor normer og paradigmer ændres, og hvor virksomheder kan komme ud i kriser lynhurtigt i takt med medieudviklingen og ikke mindst her i den nye ”udskamningstid””.

 

Men nu er det slut med PR-værktøjerne i arbejdsøjemed for Ebbes vedkommende. Fremover vil Ebbe koncentrere sine kræfter om at nyde pensionisttilværelsen sammen med sin søde hustru Inge. Det under vi ham selvfølgelig fuldt ud – men vi kommer til at savne ”den gamle jyde” med de mange jyske favorithold (Ebbe er tilsyneladende glad for alle jyske fodboldhold, der slår københavner-holdene). Gennem årene har Ebbe været en enorm kapacitet for både Mannovs kunder og os som kollegaer. Han har prøvet lidt af hvert inden for kommunikationsbranchen, hvilket har gjort ham til den dygtige og skarpe generalist, han er i dag – med en særlig forkærlighed for fødevare-, medicinal- og miljøområdet, der altid har ligget Ebbes hjerte nær, og hvor han gennem tiden har skabt mange virkelig flotte resultater for Mannovs kunder.

 

I Mannov har vi altid haft en meget speciel og familiær kultur. Mange taler om den særlige ’Mannov-ånd’ – både blandt kunder og medarbejdere, nuværende som tidligere. Derfor satser vi også på, at vi fortsat kommer til at få glæde af Ebbes gode selskab og spændende anekdoter og betragtninger om bl.a. fodbold, vin og verden. Om vi er enige – særligt om synspunkterne inden for fodbold – tør vi ikke garantere. Men det bliver helt sikkert en hyggelig snak.

 

Vi ønsker Ebbe (og Inge) alt det bedste fremover – og glæder os til at høre nyt om stort og småt fra livet som pensionist i både Gl. Rye og Sydfrankrig. 

 

Tekst til LinkedIn, Facebook mv.:

Et kæmpe og hjerteligt tillykke til vores jyske PR-nestor Ebbe, der fyldte 66 år den 30. september. Dagen var samtidig Ebbes sidste arbejdsdag, da han nu helliger sig tilværelsen som pensionist sammen med sin kære hustru Inge. De vil helt sikkert komme til at nyde livet i både Gl. Rye og Sydfrankrig –  vi ønsker både Ebbe og Inge alt det bedste fremover og håber, at de fortsat vil lægge vejen forbi Mannov, når de er på den østlige side af broen.