Nicholas Sørensen

Nicholas Sørensen

9.klasses erhvervsspraktikant

Fra rugbrødsmad til regnbuefarvet salat

Dec 02, 2016 Skrevet af Nicholas Sørensen

Det er ganske normalt at få en kedelig brun rugbrødsmad med i skolen. Alle, der går i folkeskolen, er vant til at få en kedelig madpakke med i skole. Det er sjældent, at der er noget spændende nede i den madpakke.

Jeg går i 9.klasse, og jeg er én af dem, der altid har den kedelige madpakke med. Det er den samme kedelige madpakke hver dag, intet nyt over den, bare en agurk, en rugbrødsmad og en grovbolle med spegepølse. Da jeg så skulle i praktik, tænkte jeg bare: endnu en uge med kedelig mad, men der tog jeg fejl.

Jeg mødte op mandag morgen og skulle hjælpe til i køkkenet. Tiden går, og det bliver frokosttid. Man står i kø og venter på, at man kan snuppe en tallerken. Efter jeg havde taget en, gik jeg hen til maden, og blev ramt af den dejligste duft og flotte farver. Det var endnu bedre at smage på maden ­–­ det var godt nok en dejlig frokost.

Dagen var nu gået, og jeg sad derhjemme og spiste aftensmad. Vi fik mexicanske pandekager, men da jeg spiste, kunne jeg ikke tænke på andet end den dejlige frokost jeg fik. Den var bedre end aftensmaden, og jeg ville bare ønske, jeg kunne have fået noget med hjem.

Det var nu tirsdag, og jeg skulle stå i køkkenet igen – det var mega hyggeligt. Jeg stod og hakkede grøntsager, mens Rasmus tog sig af kødet og tilberedte maden. Jeg lærte hele tiden noget nyt, som f.eks. at hvis maden er mere farverig, så bliver den mere indbydende, og hjernen får nogle signaler, der gør oplevelsen bedre. Jeg lærte også, at der er bestemte måder at bage brød på, så skorpen bliver dejlig hård, men brødet stadig er dejligt blødt indeni.

Da det var onsdag, fik vi en persisk suppe. Den var rigtig god, så jeg forstår godt, hvorfor dem der arbejder her glæder sig til frokosten hver dag. Efter frokosten gik vi ned og arbejdede igen, og da klokken var to, var der gulerodskage. Den smagte forrygende godt. Hvis jeg fik et helt kilo af den kage, ville jeg spise det på to minutter, så godt smagte den.

Der er altså en kæmpe forskel på at spise en kedelig madpakke, og så spise mad fra en kok, der virkelig har styr på tingene – det giver bare en lyst til mere. Jeg kommer aldrig til at vænne mig til en normal, kedelig rugbrødsmad, efter jeg har spist her. Det ville give meget mere energi at kunne spise god mad i skolen, fordi alle bliver bare trætte og smider maden ud, hvor her er der ny og god mad hver dag.

Kommentarer
Tilføj kommentar

Navn:sofus
virkelig godt indhold og super godt formuleret thumbs up herfra.

Sendt 07-03-18 10:36.

Send svar Top