Steffen Lüders

Steffen Lüders

Bestyrelsesmedlem
Telefon: +45 2672 8050
Email: sl@mannov.dk

Til minde om Finn Nørgaard

Feb 16, 2015 Skrevet af Steffen Lüders

Lørdag eftermiddag den 14.2.2015 blev Finn Nørgaard dræbt foran Krudttønden på Østerbro. Vi kender ikke alle detaljer, men meget tyder på, at han forsøgte at forhindre en 22 årig mand i at forsætte med at skyde igennem et vindue til et debatmøde om ytringsfrihed med et halvautomatisk våben. Over 40 skud blev affyret igennem facaden til Krudttønden inden Finn var på nært hold af terroristen, der herefter vendte sig og skød Finn i brystet på en meters afstand og løb bort fra stedet. Finn døde hurtigt på trods af at tililende private personer og ambulancefolk forgæves forsøgte at redde hans liv.

Finn Nørgaard blev 55 år og har været en fast og skattet samarbejdspartner for Mannov i 25 år. Har var både filmproducent, instruktør og fotograf på samme tid og arbejdede for Mannov på både små og store opgaver ved siden af sine egne dokumentarprojekter.

Mange af Mannov’s medarbejdere og kunder har igennem tiden lært Finn at kende og satte pris på hans venlige og civiliserede væsen.

For dem, der mødte ham første gang, fremstod han både kompetent og sympatisk, men dem der lærte ham bedre at kende, kunne se, at det stak meget dybere end det. Finn var af natur både høflig, betænksom og samtidig altid meget ambitiøs i det, han gav sig i kast med. Kvaliteten skulle være i orden uanset budgettets størrelse, hvilket altid gav et godt resultat. Mange af Mannov’s konsulenter er igennem årene blevet ”oplært” af Finn i filmmediet og dets store muligheder og kan i dag takke ham for meget af det, de kan.

Men Finn var mere end det, for dem, der blev hans venner. Han var både betænksom og opmærksom – og lidt gammeldags, som man kan kalde et ”belevent menneske”. Han lyttede mere end han talte, og han huskede, hvad han fik at vide. Og han stillede altid op, hvis nogen bad om hjælp.

Finn var også en meget fredelig og tolerant person, der værnede om alles frihed og rettigheder. Han havde især en stor empati for dem, der havde problemer og udfordringer med at klare sig, hvilket også kommer klart til udtryk gennem hans dokumentarprogrammer. Det sidste, han ville ønske sig var, at hans død skulle bruges til at skabe større afstand mellem folk og religioner - han ønskede det modsatte. Han troede på det gode i mennesket, men tog også afstand fra afstumpethed og vold.

For min familie og jeg selv var Finn noget helt specielt. Han var en af mine bedste venner, gudfar til Elisabeths og mine døtre og et skattet familiemedlem for alle i vores familie både herhjemme og i Frankrig/Korsika.

Vi har arbejdet, rejst og holdt ferier sammen og delt ned- og opture i 25 år. Nu er det slut. Finn Nørgaard er gået videre, men hans varme forbliver og vil blive husket af os, hans mange gode venner og sin kæreste gennem mange år, Janne.

Æret været Finn Nørgaards minde.

Steffen Lüders

Kommentarer
Endnu ingen kommentarer. Vær den første.